.

Primula beesiana - Kandelaberprimula

Primula beesiana - Kandelaberprimula er en nydelig Primula med store rosalilla blomster som sitter i kranser oppover på stilken. Den har flott, grønt bladverk og gjør seg best når den blir plantet i litt større grupper.


Foto: 阿橋 HQ, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons


Kandelaberprimula trives best i lett fuktig jord i delvis skygge. Den kan også plantes i sol, men det krever at den har tilgang på nok fuktighet. Den er enkel plante å lykkes med som også selvsår seg hvis den trives på voksestedet.

Planten egner seg i rabatter, langs bekker og dammer, i woodland-områder, i «Cottage Gardens» og til villflor. Den tiltrekker seg insekter.


Kunne du tenke deg denne planten i din hage?
Sjekk om vi har flere igjen på Stauderiket.no


Latinsk navn: Primula beesiana
Norsk navn: Kandelaberprimula
Blomsterfarge: Rosalilla
Blomstringstid: 6-8
Vokseplass: Sol/delvis skygge
Høyde: 50 - 60 cm
Duftende: Nei
Opprinnelse: Kina
Hardførhet: H5/6


Slektsnavnet ‘Primula’ er basert på den kvinnelige versjonen av det latinske ordet 'primus', som betyr 'første'. Primula er en av de første blomstene som blomstrer om våren etter at vinteren har gått, derav det latinske navnet. Artsnavnet ‘beesiana’ kommer fra en planteskole i Chester, England – Bees Nursery.  

Planten er tildelt RHS Award of Garden Merit


"Sneglesikker": Nei
"Rådyrsikker": Ja
Kombinasjons-
planter:
Astrantia (Stjerneskjerm), Bregner, Hakonechloa (Hakonegress), Hosta, Iris, Persicaria bistorta (Ormerot), Primula bulleyana (Kandelaberprimula), Prydgress
Formering: Deling og frø

Foto: Krzysztof Golik, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons


Legg inn en kommentar

0 Kommentarer