.

Delphinium 'Black Knight' - Ridderspore


Delphinium 'Black Knight' er en nydelig Ridderspore som får halvfylte, blomster i mørk lilla med mørkt senter på høye blomsterstilker. Den tilhører Pacific-gruppen og kan bli opptil 180 cm høy. Pacific-gruppen er kanskje den gruppen av Riddersporer som er mest benyttet og hvor du finner flest fargenyanser. Plantene bør deles og plantes om ca hvert 4-5 år for å beholde den flotte blomstringen.

Riddersporer trenger 6-8 timer sol per dag og bør derfor plantes på en solrik plass. De trives best i lett fuktig, men veldrenert jord. Blir jorda for fuktig kan planten råtne. Plantene liker også næringsrik jord så litt påfyll i løpet av sesongen er å anbefale.

De egner seg absolutt best i bakkant av bedet, gjerne i grupper, og de høye sortene bør støttes opp. Unngå å plante dem på vindutsatte steder, da vil du oppleve at blomsterstilkene brekker. Hvis du kutter de ned etter blomstring kan det være at du kan få en ny blomstring senere på høsten.

Latinsk navn: Delphinium 'Black Knight'
Norsk navn: Ridderspore
Blomsterfarge: Mørk lilla
Blomstringstid: 6-8
Vokseplass: Sol
Høyde: 160 - 180 cm
Duftende: Nei
Opprinnelse: California, Usa
Hardførhet: H7


Delphinium kommer fra gresk 'delphinios' som betyr delfin, sannsynligvis med bakgrunn i hvordan åpne blomster ser ut.

Riddersporer er attraktive for pollinatorer som humler og sommerfugler. De egner seg godt i blomsterbed og er selvskreven i en Cottage Garden. Egner seg godt til snitt.

"Sneglesikker": Nei
"Rådyrsikker": Ja
Kombinasjons-
planter:
Roser, Prydgress (høye og mellomhøye sorter), Clematis recta (Stivklematis), Dahlia (Georgine), Geranium (Storkenebb, høye sorter), Iris germanica (Skjeggiris), Iris sibirica (Sibiriris), Lychnis chalcedonia (Brennende kjærlighet), Paeonia (Peoner), Phlox paniculata (Høstfloks), Thalictrum (Frøvingestjerne), Verbascum (Kongslys)
Formering: Frø, stiklinger og deling


Legg inn en kommentar

0 Kommentarer